Moramo srušiti zidove koji dijele

Fena
Moramo srušiti zidove koji dijele
Papa Franjo nije želio donositi lični sud o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu u razgovoru objavljenom u petak, u kojem je rekao da se koncentrira na posljedice političkih odluka o siromašnima.

Na pitanja talijanskog dnevnog lista La Republica o rezultatima izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, duhovni vođa katoličke crkve je odgovorio: "Ja ne donosim sud o ljudima i političarima,  ja želim samo razumjeti koju patnju njihovo ponašanje uzrokuje siromašnima i isključenima".

Papa Franjo je dodao da su njegova glavna preokupacija migranti i izbjeglice, precizirajući: "Mi moramo srušiti zidove koji dijele".

Papa Franjo je prilikom putovanja u Meksiko u vrijeme američke izborne kampanje rekao da stav Donalda Trumpa o imigraciji, o prijedlogu da se izgradi zid duž meksičke granice, "nije bio kršćanski".

Glasnogovornik Vatikana je nakon toga rekao da se ne radi o ličnom napadu protiv republičkog kandidata.

Šef diplomatije Vatikana poželio je u srijedu uspjeh budućoj administraciji Trumpa, rekavši da se mole da izabrani predsjednik "pronađe svjetlost", naveo je Reuters.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije