Papa Franjo nakon operacije održao govor na Trgu Svetog Petra

0
AA
Papa Franjo nakon operacije održao govor na Trgu Svetog Petra
FOTO: AA / Papa Franjo

Papa Franjo, dva dana nakon što je otpušten iz bolnice, u nedjelju je nastavio sa svojim običajem pozdravljanja javnosti na Trgu Svetog Petra, u Vatikanu zahvaljujući se vjernicima koji su uzvikivali "Živio papa!".

Papa je izrazio zahvalnost za naklonost, pažnju i prijateljstvo, kao i podršku molitvom tokom njegove hospitalizacije na operaciji abdomena 7. juna u bolnici u Rimu.

"Ova ljudska i duhovna bliskost za mene je bila velika pomoć i utjeha", rekao je on pred oko 15.000 ljudi okupljenih na trgu.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

U svom govoru rekao je da se u utorak obilježava Svjetski dan izbjeglica.

"S velikom tugom razmišljam o žrtvama vrlo teškog brodoloma koji se dogodio proteklih dana kod obale Grčke", rekao je on govoreći o ribarskom čamcu koji je potonuo u Sredozemnom moru kod obale Grčke na kojem se nalazilo oko 700 migranata. Spašene su 104 osobe, a spasioci su pronašli 78 tijela.

"Izgleda da je more bilo mirno", rekao je papa Franjo i dodao da se moli da se uvijek učini sve što je moguće da se spriječe slične tragedije.

Pomolio se i za učenike žrtve brutalnog napada na školu u zapadnoj Ugandi. U napadu pobunjenika na školu u Ugandi poginule su 42 osobe, uključujući 38 učenika, a nekoliko ih je oteto.

Pozvao je vjernike da se pomole za mir i prisjete mučenika u Ukrajini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije