Pankerica iz Velike Britanije zažalila što se priključila Islamskoj državi

Radiosarajevo.ba
Pankerica iz Velike Britanije zažalila što se priključila Islamskoj državi
Bivša pankerica Sally Jones (48), koja je 2013. godine sa sinom iz Velike Britanije otišla u Siriju da bi se pridružila takozvanoj Islamskoj državi, te je tako u svojoj rodnoj zemlji postala omražena, zažalila je ovaj korak.

Kako je izvještava Sky news, ona je navodno svojim prijateljima poručila da se ocajno želi vratiti nazad u Veliku Britaniju.

Jones je otišla iz Kenta, a sin joj je tada imao samo 10 godina. Ona je, kako piše Independent, postala poznata pod nadimkom "Bijela udovica", a džihadistima je pomagala regrutirati ekstremiste. U Raku je otišla da bi se udala za jednog od njih, Junaida Hussaina.

Supruga jednog drugog džihadista, medutim, anonimno je za Sky News otkrila da se Jones ocajno želi vratiti u Kent u Engleskoj, no vode džihadistickih skupina su je sprijecile i brane joj da se vrati.

"Ona je sad među njihovim ženama, iako je svog supruga izgubila još prošle godine u vazdušnom napadu. Sin je i dalje s njom", kazala je žena koja se predstavlja kao Aisha.

Jones je postala omražena u Engleskoj nakon što je 2013. u medijima objavljeno da se pridružila teroristickoj organizaciji, a njen suprug je vodio digitalne operacije za njih. Na kraju je poginuo u napadu 2016. godine. Ona je u tweetu nakon njegove smrti objavila da je "ponosna što je njezin suprug ubijen od strane najvecih neprijatelja Allaha".

Prije nego se posvetila islamu prodavala je parfeme i svirala gitaru u punk bendu. Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije