Panika u Beču: Islamistička grupa prijetila crkvama, građani upozoreni za mogućnost napada

0
Radiosarajevo.ba
Panika u Beču: Islamistička grupa prijetila crkvama, građani upozoreni za mogućnost napada
Foto: Polizei Salzburg / Ilustracija / Policija u Austriji

Stanovnici Beča su upozoreni za moguće terorističke napade, kada je islamistička grupa poslala prijetnju crkvama u ovom austrijskom gradu. 

Kako saznaje austrijski Heute, policija u Beču je zadobila ozbiljnu prijetnju jedne neimenovane islamističke grupe koja je prijetila terorističkim napadima na crkve u prijestolnici Austrije

Odmah je svim stanovnicima ovog grada poslano upozorenje preko objave na Twitteru. Nakon toga, veliki broj policijskih službenika je izašao na ulice, a posebno su snage koncetrisane oko crkvi koje bi bile meta napada kojim se prijetilo. 

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Još uvijek nema konkretnih informacija o kojoj grupi se radi. Građani su shvatili ozbiljnost situacije i drže se podalje od kritičnih dijelova grada, a policija obavlja svoj dio posla. 

Iako se u suštini radilo o podacima tajne službe, oni su brzo postali javni zbog činjenice da su u direktnoj opasnosti bili građani Beča, piše Heute

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije