Pala u komu zbog ljutih papričica: "S dečkom kuhala večeru i pomirisala ih je, a onda je počeo haos"

0
Radiosarajevo.ba
Pala u komu zbog ljutih papričica: "S dečkom kuhala večeru i pomirisala ih je, a onda je počeo haos"
Foto: Instagram / Thais Medeiros

Thais Medeiros iz Brazila već šest mjeseci je provela u bolnici nakon što je doživjela oticanje mozga zbog mirisanja ekstremno ljutih čili papričica.

Bizarna situacija dogodila se još u februaru ove godine, nakon što je 25-godišnjakinja pomagala svom dečku skuhati večeru za njegovu obitelj u gradu Anápolis. Pomirisala je ukiseljenu kozju papriku, sortu koja je iznimno popularna u toj regiji.

Na Scoville skali za mjerenje ljutine papričica, kozja paprika ima između 15 i 30 hiljada Scoville jedinica, a Thais je njome natrljala nos.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Prvi simptom koji je osjetila bio je svrbež u grlu, a onda je počeo haos... hitno je prebačena u bolnicu u Anápolisu, a zatim u zdravstvenu ustanovu svog rodnog grada Goianiji.

Nalazi su otkrili dijagnozu edema mozga, oteknuće za koje stručnjaci vjeruju da je uzrokovano alergijskom reakcijom na papriku. U njenom slučaju bilo je toliko ekstremno da je pala u komu.

Njena majka Adriana Medeiros ranije je otkrila medijima da je Thais prethodno imala problema s bronhitisom i astmom. Iako je iz bolnice stigla kući 31. jula, kada joj se stanje poboljšalo, morala se vratiti samo četiri dana kasnije kad su joj se pojavili simptomi visoke temperature i krvi u mokraći.

Ponovno je trebala biti otpuštena iz bolnice 10. augusta, ali je onda doživjela bronhospazam - stezanje dišnih puteva u plućima, koji ju je ipak zadržao u zdravstvenoj ustanovi, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije