Tragičan epilog sukoba navijača u Brazilu: Djevojku pogodila boca piva, preminula je

0
Hina
Tragičan epilog sukoba navijača u Brazilu: Djevojku pogodila boca piva, preminula je
Foto: Twitter / Gabriela Anelli

Mlada 23-godišnja Brazilka umrla je u bolnici u Sao Paulu, dva dana nakon što je stradala u sukobu navijača Palmeirasa i Flamenga.

Uoči nedjeljnog brazilskog derbija između Palmeirasa i Flamenga došlo je do velikih sukoba navijača, a 23-godišnja Gabriela Anelli je teško povrijeđena dok je čekala ulazak na stadion Allianz Parque.

U gužvi je zadobila posjekotinu na vratu kada ju je pogodila staklena boca piva. Mlada djevojka je u teškom stanju prevezena u zdravstveni centar, ali je dva dana kasnije umrla.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Hvala svima koji su se molili za moju sestru, ali ona je otišla ocu na nebu", napisao je njezin brat Felipe Anelli na Instagramu.

U sukobima ispred stadiona je napadnuta i policija koja je koristila suzavac kako bi uspostavila red. Suzavac se proširio i do terena, pa je sudija u dva navrata u prvom poluvremenu morao prekinuti utakmicu jer su igrači osjećali iritaciju u očima i nosu. Utakmica je na kraju završila 1-1.

"Ne možemo prihvatiti da 23-godišnja djevojka bude žrtva barbarstva u okruženju koje bi trebalo biti zabavno. Izražavamo našu solidarnost s porodicom djevojke i zahtijevamo brzu istragu ovog zločina", objavio je Palmeiras na društvenim mrežama.

"U prigodi koja je trebala biti čisto sportska mlada žena je izgubila život na neopravdan način koji zaslužuje strogu kaznu", objavio je Flamengo na Twitteru.

Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues je najavio kako će sve utakmice 15. kola brazilskog prvenstva početi minutom šutnje u počast stradaloj djevojci. Dodao je kako će Savez sarađivali sa saveznom vladom i drugim relevantnim tijelima u borbi protiv navijačkog nasilja.

"Nogomet je strast, a ne prostor za djelovanje kriminalaca koji se infiltriraju među navijače kako bi prakticirali sve vrste nasilja", rekao je u izjavi.

Predstavnik Odjela strateških policijskih operacija rekao je kako je osoba odgovorna za bacanje boce uhapšena i protiv nje će biti podignuta krivična prijava za ubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije