Ovo je napadač na potpredsjednicu Argentine: Ima 35 godina, tetovaža u centru pažnje

4
Radiosarajevo.ba
Ovo je napadač na potpredsjednicu Argentine: Ima 35 godina, tetovaža u centru pažnje
FOTO: Društvene mreže / Fernando Andres Montiel

Sigurnosne službe Argentine potvrdile su identitet muškarca koji je pokušao izvesti atentat na argentinsku potpredsjednicu Christinu Kirchner. Radi se o 35-godišnjem Brazilcu Fernandu Andresu Sabagu Montielu.

Argentinski mediji pišu da je Montiel rođen u Sao Paulu te da je sin Čileanca i Argentinke. Preko 20 godina živi u argentinskom naselju Villa del Parque. Nekada je radio kao taksist, trenutno je nezaposlen te je već otprije poznat policiji.

Montiel je prošle godine dobio krivičnu prijavu kada ga je u martu policija zaustavila u autu bez registracijskih oznaka. Kod njega je tada pronađena mačeta duga 35 centimetara.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Potpredsjednica Argentine 'za dlaku' izbjegla atentat

Potpredsjednica Argentine 'za dlaku' izbjegla atentat

Prema fotografijama objavljenima na društvenim mrežama, vidi se da 35-godišnjak na laktu ima tetovažu crnog sunca.

Riječ je o nordijskom simbolu koji su preuzeli nacisti te okultno društvo Thule koje su osnovali bogati aristokrati i koje je branilo nadmoć arijske rase. Od 1918. do 1922. grupa je počinila 300 političkih zločina, pokazuju podaci, piše Index.

Napadač se sada nalazi u zatvoru argentinske federalne policije u Villi Lugano, a njegov slučaj je preuzela savezna sutkinja Maria Eugenie Capuchetti.

Kirchner, sadašnja potpredsjednica i bivša predsjednica Argentine, jučer je sa službenom pratnjom došla pred svoju kuću u Buenos Airesu kada ju je Montiel pokušao upucati iz neposredne blizine. No pištolj nije opalio.

Prošle sedmice su se stotine aktivista okupile pred kućom Kirchner, koja je optužena za korupciju i prevaru u vezi s dodjelom javnih ugovora u Santa Cruzu, tokom dva predsjednička mandata od 2007. do 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije