Potpredsjednica Argentine 'za dlaku' izbjegla atentat

2
Radiosarajevo.ba
Potpredsjednica Argentine 'za dlaku' izbjegla atentat
Foto: Twitter / Pokušaj atentata

Argentinska potpredsjednica Cristina Fernandez de Kirchner napadnuta je u četvrtak, ali napadač nije pucao na nju i ubrzo je uhapšen.

Nekoliko televizijskih kanala prikazalo je snimku napadača kako cilja u glavu Kirchner dok je izlazila iz automobila koji ju je dovezao kući. Napadač nije pucao i Fernandez de Kirchner je nepovrijeđena.

Incident se dogodio na ulazu u njenu kuću u Buenos Airesu, gdje su se posljednjih dana okupile stotine protestanata kako bi podržali bivšu predsjednicu koja je usred suđenja za korupciju. Muškarac, koji nije pucao, prišao je gospođi Kirchner usred gomile koja je čekala da je pozdravi i zamoli je za autogram za autobiografsku knjigu.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Ubrzo nakon napada policijski glasnogovornik je objavio da je naoružani muškarac uhapšen u blizini rezidencije, a “oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja”. Također je rekao da bi čovjek mogao biti brazilskog porijekla, prenio je N1

Stotine aktivista okupilo se od prošle sedmice ispred kuće Cristine Fernandez de Kirchner (69), optužene za prevaru i korupciju u vezi s dodjelom javnih ugovora u njenom uporištu Santa Cruzu (jug), tokom njena dva predsjednička mandata (2007. -2015.)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije