Otkriveno gdje će Donald Trump čekati rezultate izbora

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno gdje će Donald Trump čekati rezultate izbora
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Donald Trump, američki predsjednik i republikanski kandidat na izborima za predsjednika, koji se u SAD-a održavaju noćas, rezultate će posmatrati u Istočnom krilu Bijele kuće, otkrila je čelnica komunikacija Alyssa Farah.

"Predsjednik će rezultate čekati sa starijim pomoćnicima, članovima obitelji. On je uzbuđen. Radili smo mnogo, nijedan glas nismo uzeli zdravo za gotovo, on je bio vani, s glasačima, imao je i do pet događaja dnevno, te smo sad spremni vidjeti rezultate", rekla je Farah.

Dodala je da je Trump u odličnom raspoloženju

Farah je kazala kako Bijela kuća očekuje određena kašnjenja u rezultatima - "posebno u Pensilvaniji" - kada je riječ o brojanju glasačkih listića u odsutnosti i pošti.

„Sarađujemo s osobljem u cijeloj zemlji koje ih obrađuje i imamo pripremljene planove. Naša zabrinutost od samog početka bilo je masovno glasanje poštom, jer se naša zemlja prethodno nije bavila ovom količinom glasova. Kao što sam rekla, sigurni smo da ćemo doći do kraja utakmice, ali mogli bismo predvidjeti neka kašnjenja, posebno u Pennsylvaniji", dodala je.

Farah je sugerirala da će se Trump večeras javno pojaviti u Bijeloj kući, ali je odbila navesti detalje.

Ponovila je da Trump neće proglasiti pobjedu "prije kraja utrke", kao što je spomenuo jutros tokom gostovanja na Fox Newsu, ali rekla je da će se nastup dogoditi "kad glasački listići budu uneseni".

Prisutni na događaju u utorak navečer u Bijeloj kući, istakla je Farah, bit će testirani i podložni provjeri temperature.

"Preporučujemo ljudima da nose maske i drže distancu", dodala je.

Podsjetimo, najozbiljniji protukandidat Trumpu jeste demokratski kandidat Joe Biden.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije