Otkriven razlog misterioznog nestanka supruge Kim Jong Una

Radiosarajevo.ba
Otkriven razlog misterioznog nestanka supruge Kim Jong Una
Supruga sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una prije nekoliko mjeseci potpuno je nestala iz javnosti, a mediji su danima spekulirali o razlozima njenog nestanka, te su neki čak prenosili informacije da ju je muž ubio.

Ipak, to nije tačno jer je ovih dana objavljeno kako je prva dama Sjeverne Koreje bila na porodiljskom odsustvu, jer je rodila treće dijete Kim Jong Una i to još u februaru, piše britanski Telegraph.

Mediji su još prole godine primijetili da se Ri Sol Ju ne pojavljuje s "velikim vođom" u javnosti, a neki su pretpostavljali da su se razveli. Ipak, istina je drugačija jer je riječ o porodu.

 Inače Ri je rodila treće dijete u dinastiji, a budući da je gotovo nemoguće pronaći informacije o vladajućoj porodici u Sjevernoj Koreji, medijima je pomogao Dennis Rodman, slavni košarkaš i veliki Kimov prijatelj, koji je otkrio da je Kim 2013. godine dobio drugo dijete, te da je on super tata.

Kada govorimo prvoj dami Sjeverne Koreje, o njoj se vrlo malo zna. Za Kima se udala 2009. godine, a iste godine je rodila i prvo dijete. Navodno ima 27 godina i potječe iz porodice ljekara iz Pjongjanga. Neki mediji u Južnoj Koreji navodili su da je prije braka bila pjevačica, no ubrzo je takvo što odbačeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije