Brak najkontroverznijeg diktatora: Kako je biti supruga Kim Jong Una

Radiosarajevo.ba
Brak najkontroverznijeg diktatora: Kako je biti supruga Kim Jong Una
Kim Jong Un najkotroverzniji je lider današnjice, a sve ono što se dešava u Sjevernoj Koreji vječito izaziva čuđenje javnosti, no da li znate kako je biti supruga ovog vođe.

Općenito, biti član porodice čovjeka za kojeg se sumnja da je najbližim zabranio vjenčanja i sprovode, da je ubio vlastitog brata, tetka i brojne druge članove porodice, u državi bez elementarnih prava nije baš lako, no zamislite kako je njegovoj supruzi.

Ri Sol-ju je u bračnoj vezi sa Kim Jong Unom, a zanimljivo je da niko ne zna kada je tačno rođena niti da li je to njeno pravo ime. Njena porodica dio je sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona cijelog života odgajana da bude supruga lidera, prenosi Express.

Završila je srednju školu u Pjongjangu te je studirala glazbu u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato kako je Kim velik obožavatelj plesa i pjesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost zabavljati ga". Navodno je neko vrijeme bila dijelom orkestra Unhasu te je imala nekoliko javnih nastupa. Sjevernokorejske vlasti i policija proveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So-ju u toj fazi života, jer sada više nije primjerena činjenica da je pjevala drugima.

Brak sa diktatorom

Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu "zapela za oko", već zato što je njegov otac, predosjećajući da je lošeg zdravstvenog stanja prije moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008., a on se i ostvario 2009., pisao je BBC.

Na njoj trenira disciplinu i dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabilježeni su dugi periodi - od čak godinu do dvije, kad se Ri Sol-ju uopće nije moglo vidjeti.

Pretpostavlja se da par ima dvoje djece - jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012., što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. No, Kimovo ludilo ide toliko daleko da ke čak naredio da se njegovoj supruzi inducira raniji porod, zbog toga što se njemu svidio određeni datum rođenja, ističu anonimni izvori.

Žena mora trpjeti njegovo iživljavanje i orgije

U Sjevernoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionare i da s njima spavaju nakon toga. Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu 'oca nacije' shvatio vrlo doslovno.

Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj izvanbračne djece, a nastavio ju je Kim Jong-un. Orgije se navodno organiziraju i s djevojčicama djevicama od kojih su neke stare tek 13 godina. Po djevojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smiju reći obitelji jer će ih smaknuti.

Kad ih odvedu, djevojke vode liječnicima koji utvrđuju jesu li djevice. Ako jesu, tinejdžerice će postati dio tzv. "jedinice za zadovoljstvo". Tamo će dobiti titulu "zabavljačice za odrasle" koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti. Djevojke traže državni agenti, koji u školama nalaze "visoke i lijepe" mlade žene koje želi "trenirati" u hotelu u Pyongyangu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije