Otkrivena zastrašujuća tajna iz Ukrajine: 'Isplivale' lobanje s nacističkim šljemovima!

1
Radiosarajevo.ba
Otkrivena zastrašujuća tajna iz Ukrajine: 'Isplivale' lobanje s nacističkim šljemovima!
Foto: Twitter / Lobanja pronađena nakon uništenja breane Kakhovka

Dopisnik Kyiv Posta Jason Jay Smart objavio je na Twitteru snimak na kojoj se vide ljudske lubanje i kosti koje potiču iz Drugog svjetskog rata.

"Nakon eksplozije brane Kakhovka koju je izazvala Rusija, a koja je uzrokovala pražnjenje vode do dna rezervoara, pronađeni su ljudski ostaci iz Drugog svjetskog rata", napisao je Smart na Twitteru.

Na snimku se vide ljudske lubanje u pijesku, od kojih neke još imaju vojne šljemove.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Dodaje da u blizini vjerojatno ima mnogo ostataka ljudskih kostiju iz vremena kada su Sovjeti uništili branu Zaporožje 1941. godine.

Godine 1941., dok su nacističke trupe harale Ukrajinom sovjetske ere, tajna policija Josefa Staljina digla je u zrak branu hidroelektrane Zaporožje kako bi usporila napredovanje nacista. Eksplozija je poplavila sela duž rijeke Dnjepar i usmrtila hiljade civila.

"Budući da u to vrijeme nije objavljen službeni broj žrtava, procjene uvelike variraju. Većina historičara procjenjuje da ih je između 20.000 i 100.000 na temelju broja ljudi koji su tada živjeli u poplavljenim područjima", piše Jay Smart.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije