Drama na nebu: U Italiji otet putnički avion

4
Radiosarajevo.ba
Drama na nebu: U Italiji otet putnički avion
Foto: Twitter/Armée de l'Air et de l'Espace / Otet putnički avion u Italiji

Borbeni avion Mirage 2000 u srijedu ujutru poletio je iz vojne baze Orange kako bi natjerao putnički avion da hitno sleti na pistu aerodroma Aix-Les Milles.

Avion nije pominjao nikakav plan leta, niti je uspostavio radio vezu. Ono što je još više zabrinjavajuće je da je letio na maloj visini, piše L'Independant.

Pilot sumnjiči da je ukrao avion u Italiji, prije nego što je ušao u francuski zračni prostor i prešao preko nekoliko osjetljivih mjesta na kojima je prelet zabranjen.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Odvažni pilot je preletio pomorsku bazu Toulon, matičnu luku francuskih nuklearnih napadnih podmornica i aerodrom Nice-Côte d'Azur, što je dovelo do toga da vlasti zatvore vazdušni prostor iznad Nice na tridesetak minuta.

U pratnji borbenog aviona Ratnog vazduhoplovstva, pilot nije pružao nikakav otpor. Prema pisanju Europe 1, radilo se o čovjeku bez ličnih dokumenata, koji je izjavio da je rođen 19. septembra 1988. u Slovačkoj. Još originalnije, čovjek je bio u čarapama kada je izašao iz aviona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije