Uživao je ubijajući, a sada je osuđen na doživotni zatvor

Radiosarajevo.ba
Uživao je ubijajući, a sada je osuđen na doživotni zatvor
/ StevenPort; Foto: Scotland Yard
Jednom od najbrutalnijih ubica, koji je kriv za smrt najmanje četvorica mladića, dosuđena je kazna.

Steven Port (41) u petak je u Londonu osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva i silovanja četvero mladića, javlja CNN.

Port, inače kuhar, svoje je žrtve mamio u smrt preko internetskih stranica za upoznavanje homoseksualaca.

Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Daniel Whitworth i Jack Taylor pronađeni su mrtvi nedaleko kuće osuđenog ubojice 2014. i 2015. godine u Londonu, a svima im je zajedničko da su bili u dvadesetim godinama, te im je svima dana smrtonosna količina droge GHB koju im je 41-godišnji Port dao nakon sastanka.

'Ubijali ste kako bi zadovoljili svoju požudu. Umrijet ćete u zatvoru', rekao je pri izricanju presude sudac, a sudnicom se prolomio veliki pljesak.

Inače, slučaj ovog serijskog ubojice mogao bi prilično uzdrmati Scotland Yard. Naime, Scotland Yard je najavio da su sedamnaestorica istražitelja pod istragom zbog neviđenih propusta u istrazi. Sedmorici policajaca prijeti otkaz.

Port je, naime,  uhapšen već nakon prvog ubojstva, ali je osuđen samo zbog ometanja istrage, što znači da su se ubijanja nastavila nakon kraće zatvorske kazne.

Obitelj Jacka Taylora, četvrtog ubijenog mladića, tvrdi da su sami bili prisiljeni istraživati slučaj i da su upravo oni uočili sličnosti među ubojstvima.  Upravo zbog toga i traže od londonske policije da kazni istražitelje zbog neprofesionalne istrage.

Policijski zapovjednik Stuart Cundy odbio je komentirati navode dok ne završi unutarnja istraga, ali je natuknuo da su “propuštene prilike” u privođenju Porta pravdi.

Treba reći i da je Port u očajničkom pokušaju da izbjegne uhićenje čak podmetnuo i oproštajno pismo svojoj trećoj žrtvi, Danielu Whitworthu, sve kako bi njega optužio za druga ubojstva.

Četvrta smrt je došla tri mjeseca nakon što je Port pušten iz zatvora, kad je 25-godišnji Taylor pronađen mrtav na istom području. Iako su sličnosti s ostalim smrtima bile očite, policija ih nije dovela u vezu jer nije bilo znakova ranjavanja niti zloupotrebe droga. No upravo je Taylorova obitelj uvidjela nepremostive sličnosti s prijašnjim slučajevima na tom istom području, te su u konačnici prisilili londonsku policiju na istragu i konačno hvatanje Stephena Porta.

Londonska policija trenutno istražuje da li je Port umiješan i u još 58 neriješenih slučajeva ubojstava mladih homoseksualaca. Ukoliko se to pokaže istinom, Port će se naći u vrhu najgorih serijskih ubojica svih vremena, prenosi Jutarnji list. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije