Ubica iz Sarajeva s grupom lopova pljačkao po Kiseljaku: Pogledajte snimak pljačke

Radiosarajevo.ba
Ubica iz Sarajeva s grupom lopova pljačkao po Kiseljaku: Pogledajte snimak pljačke
Policajci u Kiseljaku otkrili su bandu kradljivaca koja je tokom prošle i ove godine počinila 20 krivičnih djela teških krađa.

Osumnjičeni su pljačkali kuće, ugostiteljske objekte, vikendice, sportske kladionice i odnosili uglavnom tehničke stvari. 

Trojica osumnjičenih su iz Sarajeva, a jedan iz Kiseljaka.

Način izvršenja ovih kaznenih djela veoma često je bilo razbijanje staklenih izloga kladionica i ugostiteljskih objekata odakle su čupali iz nosača LCD televizore, računare i drugu tehniku te ih odvozili s nepoznatim vozilom i prodavali na području Sarajeva.

Istražnim radnjama utvrđeno je da su za vršenje ovih kaznenih djela koristili motorno vozilo marke Mercedes 200D, starije proizvodnje, kako bi imali dovoljno prostora za prijevoz ukradenih predmeta te kako bi izgledali neupadljivo.

Kako Avaz nezvanično saznaje, jedan od od članova bande je i Senad Keč (19) koji je uhapšen u Sarajevu 8. novembra zbog ubistva 64-godišnjeg Nusreta Prljače. Faktor javlja da su članovi grupe i Džemal Kovač (37) i Admir Islamović (26) iz Sarajeva, te Velid Kečo (22) iz Kiseljaka.

Ova grupa odgovorna je i za pljačku u kafiću Sting u Kiseljaku. Sve su snimile kamere videonadzora, a snimak je objavljen u medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije