Hodala s odsječenom glavom djeteta: Dadilja oslobođena krivične odgovornosti

Radiosarajevo.ba
Hodala s odsječenom glavom djeteta: Dadilja oslobođena krivične odgovornosti
/ Gulchekhra Bobokulova (RIA Novosti)
U Moskvi je završeno suđenje u slučaju koji je prije devet mjeseci zaprepastio svijet.

Gulchekhra Bobokulova, dadilja iz Uzbekistana, oslobođena je krivične odgovornosti za ubistvo djevojčice koju je čuvala, a s čijom je odsječenom glavom hodala ulicama Moskve.

Umjesto krivične odgovornosti Bobokulova je poslana na prisilno psihijatrijsko liječenje. Iz sveobuhvatnog bolničko-psihološkog i psihijatrijskog pregleda, izvršenog u okviru krivičnog predmeta, sud je došao do zaključka da 39-godišnja Bobokulova pati od hronične mentalne bolesti.

Na suđenju je bila nasmijana, bez ikakve griže savjesti odgovarala je na pitanja, a brutalno ubistvo objasnila je "naredbom Allaha".

Podsjetimo, Bobokulova je bila dadilja četverogodišnjoj djevojčici koja je bolovala od cerebralne paralize. U februaru je zadavila dijete u stanu u ulici Narodne milicije u Moskvi. Onda je uzela nož i odsjekla glavu djeteta s kojom je napustila stan i izašla na ulicu.

Prema riječima očevidaca, prije nego je uhapšena na ulazu u stanicu moskovskog metroa, Gulchekhra Bobokulova je 20 minuta hodala s odsječenom glavom djeteta, pričala sa sobom, usput prijetila prolaznicima i policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije