Osuđen državljanin BiH koji se predstavljao kao kiropraktičar: Seksualno uznemiravao pacijentkinje

0
Radiosarajevo.ba
Osuđen državljanin BiH koji se predstavljao kao kiropraktičar: Seksualno uznemiravao pacijentkinje
Foto: Kosmo.at / Austrijska policija (na slici nije prikazan događaj u tekstu)

Državljanin Bosne i Hercegovine (46) osuđen je danas u Regionalnom sudu u Gracu na tri i po godine zatvora zbog lažnog predstavljanja i liječenja pacijenata bez ikakve prethodne obuke.

Takođe, neke od pacijentkinja su ga optužile i za seksualno uznemiravanje.

Kako pišu austrijski mediji, riječ je o samoproklamovanom kiropraktičaru koji je 'ordinirao' u podrumu svog stambenog prostora, a imao je i svoj YouTube kanal preko kojeg se i reklamirao. Međutim, suština je da on nikada nije prošao bilo kakvu obuku za ovu vrstu liječenja niti je to smio raditi. Štaviše, sva njegova dokumentacija je falsifikovana.

Denis Bećirović: Ukazao sam direktoru CIA-e na opasnu politiku rukovodstva bh. entiteta RS

Denis Bećirović: Ukazao sam direktoru CIA-e na opasnu politiku rukovodstva bh. entiteta RS

Kao svjedoci na sudu, danas su se pojavili i pacijenti ovog lažnog kiropraktičara. Jedna 52-godišnjakinja je rekla da ga je vidjela preko interneta te da ga je nazvala i zakazala tretman za 50 eura. Sa sobom je povela i kćerku koja je trebala da popravi držanje. Djevojka je imala tretman masaže, a majka je imala tretman akupunkture, zbog čega jedno vrijeme nije mogla da pomjera ruku

Navodno, kćerka joj je rekla da ju je seksualno uznemiravao. Takođe, obje su prije tretmana potpisale formular za saglasnost na kojem nisu vidjele da tretman podrazumijeva i dodirivanje intimne regije.

Pored ove Austrijanke, danas je svjedočio i muškarac iz Graca koji je na tretman došao sa ženom. On kaže da mu je nakon njegovog tretmana bilo još gore te da su se bolovi pojačali. Nakon što je završio sa njim, na red je došla supruga koja je kasnije rekla da ju je neprimjereno dodirivao. Njih dvoje su isto potpisali saglasnost, ali svjedok je rekao da formular koji je danas pokazan na sudu nije isti formular koji im je ponuđen u ordinaciji.

Na kraju, državljanin BiH je osuđen na tri i po godine zatvora, a žrtve seksualnog uznemiravanja dobiće odštetu od 5.000 evra. Presuda nije konačna i državljanin BiH ima pravo na žalbu, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije