Kanada: Osam maloljetnika ubilo beskućnika u Torontu

0
Radiosarajevo.ba
Kanada: Osam maloljetnika ubilo beskućnika u Torontu
Foto: EPA / Policija / Ilustracija

Osam tinejdžerki optuženo je za ubistvo nožem 59-godišnjeg muškarca u centru Toronta.

Policija je saopštila da vjeruje da su se djevojke upoznale na društvenim mrežama i planirale ubistvo.

Prema policijskim izvještajima, djevojke su u nedjelju rano ujutro napale i izbole muškarca na trgu u blizini glavne željezničke stanice. Tri djevojčice imaju 13, tri 14 i dve 16 godina, prenose kanadski mediji.

Oglasila se srbijanska policija o nestanku malene Danke: Uputili hitan apel građanima

Oglasila se srbijanska policija o nestanku malene Danke: Uputili hitan apel građanima

Policija nije navela ime žrtve, ali je na konferenciji za novinare, rekla da se muškarac nedavno preselio u gradski sistem skloništa za beskućnike.

"Imao je veliku podršku porodice, tako da ga ne bih obavezno nazvao beskućnikom, možda tek nedavno zbog njegove sreće", rekao je detektiv Teri Braun.

Stigla osuda talibanske odluke iz SAD: 'Obrazovanje je ljudsko pravo'

Stigla osuda talibanske odluke iz SAD: 'Obrazovanje je ljudsko pravo'

Policija kaže da su djevojke napale i izbole žrtvu nakon svađe. Muškarac je sa teškim povredama hitno prevezen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Policajci su nakon razgovora sa svjedocima uhapsili djevojke u blizini lica mjesta, a tu su pronašli i oružje.

Braun je rekao da istražitelji vjeruju da su se djevojke upoznale na društvenim mrežama i da žive u različitim dijelovima grada, ali još nije jasno zašto su se te noći okupile.

"U ovom trenutku ih ne bih opisao kao bandu, ali ono što se navodno dogodilo te noći bilo bi u skladu sa onim što tradicionalno nazivamo ‘rojenjem’", rekao je Braun.

On je dodao da to obično podrazumjeva namjeran izbor žrtve. Trojica osumnjičenih su od ranije poznata policiji, dok ostalih petorica nisu imali prethodne kontakte sa policijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije