Drama u Paragvaju: Iz zatvora pobjeglo šest "izuzetno opasnih" zatvorenika

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Paragvaju: Iz zatvora pobjeglo šest "izuzetno opasnih" zatvorenika
Foto: Twitter / Pobjegli članovi opasne bande PCC

Policija u Paragvaju traga za šest članova kriminalne grupe koji su pobjegli iz zatvora kroz  - rupu u zemlji.

Bjegunci pripadaju najvećoj brazilskoj kriminalnoj grupi, First Command of the Capital (PCC), koja se širi na susjedni Paragvaj.

Nije jasno jesu li rupu iskopali građevinski radnici ili sami zatvorenici.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Bijeg iz zatvora dogodio se u utorak rano ujutro u gradu Coronel Oviedo, izvijestio je paragvajski list ABC. ABC navodi da je rupa u zemlji nastala nakon izvođenja građevinskih radova i da policija nije bila obaviještena o ovim radovima.

Ipak, druge paragvajske novine, La Tribuna, objavile su da su rupu i tunel koji vodi iz nje iskopali sami zatvorenici, javlja BBC.

Fotografije koje je na društvenim mrežama podijelio novinar Anibal Emery pokazuju par japanki ostavljenih pored rupe.

"Misteriozna" rupa za koju se još ne zna ko ju je iskopao, vodila je od zatvorske kupaonice do tunela koji je izlazio u dvorištu za vježbanje. Odatle su zatvorenici morali samo preskočiti ogradu da bi došli do slobode.

Paragvajski ministar pravosuđa rekao je da je "jasno da je došlo do nemara od strane zatvorskih vlasti jer se ovakav tunel ne gradi preko noći".

Svi bjegunci smatraju se izuzetno opasnima, rekla je policija. Oni služe duge kazne za zločine u rasponu od otmice do ubistva. Najmlađi bjegunac ima 19, a najstariji 40 godina, priopćila je policija.

PCC je moćna banda čiji zatvoreni članovi kontroliraju zatvore diljem Brazila i Paragvaja. Članovi bande izvana, u međuvremenu, krijumčare drogu u inostranstvo na lokacije čak do Europe i sudjeluju u velikim pljačkama banaka.

Inače, podsjeća BBC, Ovo nije prvi masovni PCC bijeg iz zatvora u Paragvaju posljednjih godina. Prije dvije godine 75 zatvorenika pobjeglo je iz zatvora u istočnom gradu Pedro Juan Caballero.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije