"Opušten kao Bernie Sanders u rukavicama": Viralna senzacija inauguracije u SAD

0
Radiosarajevo.ba
"Opušten kao Bernie Sanders u rukavicama": Viralna senzacija inauguracije u SAD
Foto: Twitter / Pobjednik u igri memeova

Ušuškan u "casual" jaknu i fantastične glomazne rukavice, opušteni Bernie Sanders na inauguraciji Joea Bidena, "zapalio" je internet i postao viralna senzacija koju dugo nismo vidjeli.

Neki korisnici Twittera pohvalili su činjenicu da je Sanders, 79-godišnji progresivac iz Vermonta, koji se dva puta kandidirao za predsjednika, čak i u ovom historijskom događaju izgledao kao "običan čovjek". 

Drugi su se našalili kako Sanders, kojeg su tijekom ceremonije viđali često prekriženih ruku i nogu, izgleda kao da mu treba ručni grijač.

Bilo je i onih koji su se neobjašnjivo rugali (?!) rekavši da liči na "djeda u pošti" ili da izgleda kao da izlazi "lopatom očisti prilaz". 

No, većina je, pak, pronašla kreativnu inspiraciju na fotografiji, pa nam opušteni, viralni Bernie, zajedno sa svojim rukavicama (koje su, dodajmo, rasprodate i više se ne mogu kupiti), iskače iz svih ćoškova društvenih mreža.

Inače, Sanders ostaje voljena politička figura među progresivnim glasačima u SAD-u, unatoč tome što nije uspio postići nominaciju Demokratske stranke za predsjednika.

Uživajte u galeriji najboljih memeova, ali i u selekciji nekoliko najboljih tvitova o Bernieju i njegovim rukavicama:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije