Kamala Harris odabrala afroameričke dizajnere, evo šta su nosili drugi

0
Radiosarajevo.ba
Kamala Harris odabrala afroameričke dizajnere, evo šta su nosili drugi
EPA-EFE / Modne kreacije Kamale Harris i Jill Biden

Kamala Harris je za inauguraciju odabrala kreaciju koju potpisuju dva afroamerička dizajnera.

Odlukom da odabere odjeću koju su dizajnirali Christopher John Rogers i Sergio Hudson, potpredsjednica SAD je poslala poruku da dolazi vrijeme i za dizajnere afroameričkog porijekla.

Suprug gospođe Harris, Doug Emhoff nosi odijelo koje potpisuje Ralph Lauren. I novi američki predsjednik Joe Biden odabrao je tamno plavo odijelo koje potpisuje ovaj američki dizajner.

Prva dama SAD Jill Biden odabrala je kreaciju nujorške dizajnerice Alexandre O’Neill za kuću Markarian. Riječ je o ansamblu plave boje, kojeg čine strukirani kaput od tvida ispod kojeg su šifonska bluza i suknja.

Kreacija je protkana swarowski kristalima. Dizajnerica je napisala kako je plava boja odabrana jer simbolizira povjerenje, pouzdanost i stabilnost. JIll Biden je styling upotpunila maskom u istoj plavoj nijansi.

Primjetno da su brojne ugledne osobe u danima inauguracije odlučile nositi ljubičastu boju.

Boja se u SAD-u tradicionalno vidi kao simbol dvostranaštva - kombinacija plave i crvene boje Demokratske i Republikanske stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije