Optužena djevojčica koja je gurnula drugaricu s mosta: Objasnila što je to uradila

Radiosarajevo.ba
Optužena djevojčica koja je gurnula drugaricu s mosta: Objasnila što je to uradila
PrtScr / Užas...

Početkom ovog mjeseca, svjetski mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako tinejdžerka gura drugaricu sa skoro 20 metara visokog mosta, nakon čega je teško povrijeđena.

Jordan Holgerson (16), kako se vidi na snimku, govori prijateljima da se previše plaši da skoči s mosta u Washingtonu, SAD. Jedan dječak je pita da li je spremna i prije nego što je odgovorila jedna tinejdžerka joj prilazi s leđa i gura je s mosta.

Tinejžderi potom počinju da vrište, a djevojčica je jedva preživjela pad- slomljeno joj je šest rebara, probijena pluća i imala je prsa prepuna mjehurića zraka. 

Tužitelji su sada podigli optužnicu protiv djevojčice koja je gurnula Jordan, a radi se o 18-godišnjoj Taylor Smith, a optužena je za bezobzirno ponašanje koje moglo rezultati smrtnim ishodom. Bude li proglađena krivom prijeti joj godina dana zatvora i maksimana kazna od pet hiljada dolara. 

"Prihvaćam optužnicu i sve što mogu jeste da se nadam najboljem i za sebe i za Jordan", kazala je Taylor Smith. 

Jordan je policiji otkrila ko ju je gurnuo i to je Smith priznala, ali je kazala da je samo htjela pomoći drugarici da pobijedi strah i nije ju htjela povrijediti. 

"Ona je htjela da skoči i plašila se i pitala me da je gurnem, a ja nisam razmišljala o posljedicama. Mislila sam da će biti dobro", kazala je Smith novinarima ABC-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije