Opaki ubica sedmicama je bježao američkoj policiji, a onda je u lov na zlikovca krenuo - Yoda

0
Radiosarajevo.ba
Opaki ubica sedmicama je bježao američkoj policiji, a onda je u lov na zlikovca krenuo - Yoda
Foto: PrtScr / Yoda, pas heroj koji je uhvatio ubicu

Policijski pas Yoda predstavljen je svjetskoj javnosti kao heroj koji je bio ključan za hvatanje opakog ubice koji je pobjegao iz američkog zatvora.

Posljednje dvije sedmice Danelo Cavalcante bio je u bijegu nakon što je prošlog mjeseca pobjegao iz zatvora Chester County u Pennsylvaniji. Kako su dani prolazili, policajci su bili pod sve većim pritiskom, i vlade i građana, jer nisu uspjeli napraviti nikakav napredak u lociranju ubice.

Cavalcante je čak uspio ukrasti pištolj s jednog imanja prije nego što je ponovno nestao. Ali onda je K-9, imena Yoda, bjegunca priveo pravdi. Četverogodišnji belgijski malinois član je taktičke jedinice iz El Paso Border Patrol Tactical Team BORTAC, samo jedne od nekolicine timova koji su 'lovili' Cavalcantea.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Sve je počelo kada je policijski avion uhvatio toplinski signal jučer (13. rujna) oko 1 sat ujutro. Zbog vremenskih uslova, morali su okončati taj let i vratiti se kasnije tokom dana, kada je Yoda uspio nanjušiti 34-godišnjaka, jureći ga dok je ovaj pokušavao otpuzati od policije.

Objavljene su slike koje pokazuju trenutak kada su Yoda i tim konačno uhapsili Cavalcantea, koji je ugrižen tokom operacije. Fotografija ubice prikazuje njegovo lice prekriveno krvlju dok su ga policajci odvodili. U trenutku zarobljavanja bio je naoružan...

Govoreći tokom konferencije za novinare, okružna tužiteljica okruga Chester Deb Ryan rekla je: "Danas je sjajan dan u okrugu Chester. Naša noćna mora je konačno gotova i sada konačno mogu ponovno spavati."

Sudski dokumenti pokazuju da je Cavalcante optužen za bijeg iz zatvora i da će se pojaviti pred sudom 27. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije