SAD na nogama: I dalje traje potraga za opasnim ubicom koji je pobjegao iz zatvora!

0
Anadolija
SAD na nogama: I dalje traje potraga za opasnim ubicom koji je pobjegao iz zatvora!
Foto: People / Danelo Cavalcante

Dok je nastavljena potraga za Danelom Cavalcanteom (34), brazilskog porijekla, koji je pobjegao iz zatvora 31. augusta u američkoj državi Pensilvanyji, policija je upozorila da je bjegunac ukrao oružje duge cijevi.

Zvaničnici državne policije objavili su nove informacije o bjeguncu koji je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva svoje djevojke, a koji je u bjekstvu već dvije sedmice. Cavalcante je navodno ukrao pušku kalibra 22 opremljenu baterijskom lampom i dvogledom iz garaže kuće u okrugu Chester sinoć oko 22 sata po lokalnom vremenu.

Navedeno je da je vlasnik kuće pucao u bjegunca ali nije povrijeđen.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Saopćeno je da je Cavalcante naoružan i izuzetno opasan, a stanovnici regije su upozoreni da ostanu kod kuće i zatvore vrata i prozore.

Cavalcante, koji je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva svoje bivše djevojke u aprilu 2021. godine, pobjegao je iz zatvora u Chesteru 31. augusta. Ranije je objavljeno da je Cavalcante, za kojeg se navodi da je "bivši član bande", tražen zbog ubistva osobe koja mu je dugovala novac u Brazilu 2017. godine.

Prema objavi ureda okružnog tužioca, Cavalcante je nasmrt izbo svoju bivšu djevojku dok je tu bilo njeno dvoje male djece nakon što je "rekla da će ga prijaviti policiji nakon što je saznala da ga traže zbog ubistva u Brazilu".

Nastavljajući s potragom, policija je objavila da Cavalcante nije imao "dovoljno resursa da pobjegne iz Pensilvanyje" i da je potraga nastavljena u području gdje se nalazio minibus za koji se smatra da ga je ukrao odbjegli zatvorenik.

Nagrada koja se daje onima koji daju informacije u vezi sa Cavalcanteom povećana je na 25.000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije