Odbjegli Beograđanin krio se u Banjoj Luci: Bježao iz taksija, uhvaćen je

0
Radiosarajevo.ba
Odbjegli Beograđanin krio se u Banjoj Luci: Bježao iz taksija, uhvaćen je
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Banjalučki policajci uhapsili su A. B. iz Beograda, nakon što su saznali da koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Dimitrije Mikarić i da se pod tim imenom kreće na području Banja Luke.

Ubrzo je utvrđeno da su srbijanski organi za njim raspisali potjernicu.

Kako su naveli iz Policijske uprave Banja Luka, osim Beograđanina, uhapšena je i žena S. Ć. iz Bosanskog Broda.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

"Prilikom realizacije aktivnosti, A. B. je uočen u društvu sa ženom, kako sjeda u taksi vozilo, te je taksi zaustavljen, nakon čega se A. B. dao u bijeg. Ubrzo je sustignut i uhapšen i kod njega je pronađena i materija koja asocira na marihuana", rekli su iz policije.

Kako su dodali, kod S. Ć. su pronađena lična dokumenta Srbije na ime Danijela Zdravković i Crne Gore na ime Marija Aleksić.

U toku realizacije aktivnosti, kako je istaknuto, utvrđeno je da je za A. B. raspisana potjernica od nadležnih organa Republike Srbije.

"U toku je kriminalistička obrada osumnjičenog. Nakon završene kriminalističke obrade A. B. će biti predat Terenskom centru za strance Banja Luka, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti", naveli su iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije