Oglasili se iz Putinovog kabineta o stanju Navaljnog

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Putinovog kabineta o stanju Navaljnog
Instagram / Aleksej Navaljni

Ljekari se bore za život Aleksija Navaljnog, koji slovi za neprijatelja broj jedan predsjednika Rusije Vladimira Putina, nakon što je Navaljni navodno otrovan, a sada je stiglo saopćenje iz Kremlja.

U njemu se navodi da su spremni da razmotre zahtjev za prebacivanje Navaljnog u neku drugu državu kako bi dobio adekvatno liječenje.

Naime, Navaljnom je pozlilo u avionu dok je letio za Moskvu, zbog čega je obavljeno hitno sletanje u Omsk gdje je hospitalizovan i nalazi se u teškom stanju.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalalzi Aleksej Navaljni i uvjerevam vas da će, ukoliko stigne zahjtev za njegovo prebacivanje u neku drugu državu, taj zahtjev biti razmotran u najkraćem mogućem roku. Vlada želi da se Navaljni što prije oporavi, kao što to želi svakom građanu Rusije", saopštio je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

On je rekao da Kremlj prati situaciju kao i svako drugi - preko medija i da u Putinov kabinet nije stigao nijedan specijalan zahtjev po povom pitanju.
On je zamolio javnost da ne pravi "teorije zavjere" i na osnovu toga donosi zaključke, već ih je pozvao da u miru sačekaju zvanične informacije, ističući da će, u slučaju da se dokaže da je Navaljni otrovan, biti pokrenuta i zvanična istraga.

Podsjetimo, glasnogovornica Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš rekla je da se sumnja da su Alekseju sipali otrov u čaj i tako pokušali da ga ubiju.

Putnici koji su bili u avionu koji je letio iz Tomska u Moskvu tvrde da je Navaljnom pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk. Kako su rekli, Navaljni je u toaletu vrištao od bolova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije