Oglasili se Bill i Hillary Clinton nakon što se Biden povukao iz utrke: Evo kome su oni dali podršku

2
Radiosarajevo.ba
Oglasili se Bill i Hillary Clinton nakon što se Biden povukao iz utrke: Evo kome su oni dali podršku
Foto: EPA-EFE / Bill Clinton i Hillary Clinton

"Predsjednik Joe Biden završio je svoju izvanrednu karijeru predsjedničkim položajem koji je izvukao Ameriku iz pandemije bez presedana, stvorio milione novih radnih mjesta, obnovio uništeno gospodarstvo, ojačao našu demokraciju i obnovio naš položaj u svijetu."

Poručili su ovo danas, 21. jula, Bill i Hillary Clinton, nekadašnji američki predsjednik i njegova supruga, inače kandidatkinja demokrata na izborima 2016. koja je izgubila od Donalda Trumpa. Trump je, pak, republikanski kandidat i ove godine, a nakon što je na prošlim izborima, 2020, izgubio od Bidena.

Joe Biden, aktuelni američki predsjednik, danas je, 21. jula, objavio da se ipak neće kandidirati za drugi mandat. O ovome se proteklih dana naveliko spekuliralo, a portal Radiosarajevo.ba objavio je pismo kojim je najavio odustajanje od kandidature na američkim izborima, koji će se održati 5. novembra 2024. Pismo možete čitati OVDJE.

Analiza | Puhovski: Harris ima svoje adute, ali Trump je i dalje u značajnoj prednosti

Analiza | Puhovski: Harris ima svoje adute, ali Trump je i dalje u značajnoj prednosti

Clintoni smatraju da je "Biden unaprijedio zadatak američkih utemeljitelja da izgrade savršeniju uniju, ali i svoj vlastiti cilj - obnove duše naše nacije".

"Pridružujemo se milionima Amerikanaca u zahvalnosti predsjedniku Bidenu za sve što je postigao, zalažući se uvijek iznova za Ameriku, a njegova zvijezda Sjevernjača uvijek je bila ono što je najbolje za zemlju. Čast nam je pridružiti se predsjedniku i dati potporu kandidatiru potpredsjednice Kamale Harris i učinit ćemo sve što možemo da je podržimo.

Proživjeli smo mnoge uspone i padove, ali ništa nas nije toliko zabrinulo za našu zemlju od prijetnje koju predstavlja drugi Trumpov mandat. Obećao je da će biti diktator prvog dana, a nedavna presuda njegovog servilnog Vrhovnog suda samo će ga ohrabriti da dodatno krši Ustav. Sada je vrijeme da podržimo Kamalu Harris i borimo se svime što imamo da je izaberemo. Budućnost Amerike ovisi o tome", istakli su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije