Joe Biden se ponovo oglasio! Već dao podršku osobi koja bi umjesto njega mogla biti kandidat

0
Radiosarajevo.ba
Joe Biden se ponovo oglasio! Već dao podršku osobi koja bi umjesto njega mogla biti kandidat
Foto: EPA-EFE / Joe Biden i Kamala Harris

Joe Biden, aktuelni američki predsjednik, danas je, 21. jula, objavio da se ipak neće kandidirati za drugi mandat.

O ovome se proteklih dana naveliko spekuliralo, a portal Radiosarajevo.ba objavio je pismo kojim je najavio odustajanje od kandidature na američkim izborima, koji će se održati 5. novembra 2024. Pismo možete čitati OVDJE.

Dodajmo i kako je republikanski kandidat Donald Trump, a nagađa se kako bi trenutna potpredsjednica Kamala Harris mogla biti novi demokratski kandidat. 

Zloglasna banda džeparoški: U Španiji uhapšeno 20 žena iz BiH

Zloglasna banda džeparoški: U Španiji uhapšeno 20 žena iz BiH

A, Biden se nakon prve poruke na platformi X, kojom je najavio odustajanje, ponovo oglasio na istom mjestu, ali ovaj put je naglasio ko je osoba za koju bi volio da ga zamijeni u predsjedničkoj utrci. Ta poruka glasi:

"Moji kolege demokrati, odlučio sam ne prihvatiti nominaciju i svu svoju energiju usmjeriti na svoje dužnosti predsjednika do kraja svog mandata. Moja prva odluka kao stranačkog kandidata 2020. bila je odabrati Kamalu Harris za svoju potpredsjednicu. I to je bila najbolja odluka koju sam donio.

Danas želim ponuditi svoju punu podršku da Kamala bude kandidat naše stranke ove godine. Demokrati — vrijeme je da se udružimo i pobijedimo Trumpa. Napravimo to."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije