Oglasila se kompanija OceanGate: 'Nažalost, svi putnici podmornice Titan su izgubljeni'

1
Radiosarajevo.ba
Oglasila se kompanija OceanGate: 'Nažalost, svi putnici podmornice Titan su izgubljeni'
Foto: Ocean Gate / Podmornica Titan

Kompanija OceanGate oglasila se saopćenjem u kojem navode kako "vjeruju da su putnici podmornice Titan nažalost izgubljeni".

"Sada vjerujemo da su naš izvršni direktor Stockton Rush, Shahzada Dawood i njegov sin Suleman Dawood, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet, nažalost izgubljeni", navodi se u saopštenju kompanije.

"Ovi ljudi su bili pravi istraživači koji su dijelili poseban duh avanture i duboku strast za istraživanjem i zaštitom svjetskih okeana. Naša srca su uz ovih pet duša i svakog člana njihovih porodica tokom ovog tragičnog vremena. Tugujemo zbog gubitka života i radosti koju su donijeli svima koje su poznavali", naveli su.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Detalje o uzroku nesreće njihove podmornice nisu iznijeli.

Pronađeno je pet dijelova podmornice. Neki od njih su pripadali kapsuli koja je održavala tlak unutar podmornice.

Obalna straža još uvijek radi na razjašnjavanju detalja nesreće. Za sad sve upućuje na imploziju koja se dogodila za vrijeme spuštanja prema olupini Titanica.

Krhotine otkrivene u području potrage u blizini olupine Titanica potječu od nestale podmornice, potvrdila je američka obalna straža na konferenciji za novinare koja je u toku.

"Ovoga jutra, podvodno plovilo na dalinjsko upravljanje otkrilo je repni dio podmornice Titan. Plovilo je nakon toga otkrilo dodatne krhotine podmornice. Krhotine su u skladu s komorom za pritisak. Nakon toga smo odmah obavijestili obitelji posade. Svim obiteljima izražvam sućut. Ne mogu ni zamisliti kako se osjećaju i nadam se da će ovo otkriće dati nekakvu utjehu. U kontaktu smo Velikom Britanijom i Francuskom kako bi se odgovorilo i na njihove zahtjeve", rekao je kontra-admiral John Mauger, zapovjednik u Obalnoj straži SAD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije