Supruga pilota nestale podmornice je unuka poginulih putnika s Titanica: Prikazani i u slavnom filmu

2
Radiosarajevo.ba
Supruga pilota nestale podmornice je unuka poginulih putnika s Titanica: Prikazani i u slavnom filmu
Foto: Twitter / Wendy i Stockton Rush, Isidor i Ida Rush

Supruga Stocktona Rusha, izvršnog direktora OceanGatea koji je bio za kormilom podmornice Titanic kada je nestala u nedjelju, 18. juna, rođakinja je dvoje bogatih putnika koji su umrli u brodolomu Titanika 1912. godine.

Wendy Rush je pra-praunuka Isadora Strausa i Ide Straus. Oni su bili suosnivač robne kuće Macy's te među najbogatijim ljudima na Titanicovu transatlantskom putovanju.

Nakon što je brod udario u santu leda, njih dvoje su stajali ruku pod ruku. Tako je u hit filmu Titanic iz 1997. godine prikazan stariji par koji se drži jedno za drugo u krevetu dok voda raste oko njih.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Podsjetimo, petero turista krenulo je u avanturu koja ih je trebala odvesti do olupine Titanica i podmornica se dobro držala. A onda joj se izgubio svaki trag. Bilo je to u nedjelju. Zalihe kisika dovoljne su za četiri dana, što znači da je srijeda, 21. juni, bila kritični dan u kojem ih trebaju pronaći. Nejasno je zašto je podmornica nestala.

Podmorničari i iskusni ronioci pretpostavljaju da se zaplela o sajle na Titanicu. Posadu čine izvršni direktor Oceangatea Stockton Rush, britanski milijarder Hamish Harding, pakistanski biznismen Shahzada Dawood i njegov sin Suleman te francuski istraživač Henry Nargeolet, prenosi 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije