Oglasila se Bijela kuća: "Iran priprema napad na Izrael"

29
Radisarajevo.ba
Oglasila se Bijela kuća: "Iran priprema napad na Izrael"
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Bijela kuća, Washington

Visoki zvaničnik Bijele kuće izjavio je da Sjedinjene Države vjeruju da Iran priprema "neposredni raketni napad na Izrael."

"Sjedinjene Države imaju indicije da Iran priprema neposredni raketni napad na Izrael," navodi se u punoj izjavi.

"Aktivno podržavamo odbrambene pripreme kako bismo zaštitili Izrael od ovog napada. Direktan vojni napad Irana na Izrael nosiće ozbiljne posljedice za Iran," dodaje se u saopštenju.

Uznemirujući snimak | Pucnjava u Tel Avivu, ima mrtvih

Uznemirujući snimak | Pucnjava u Tel Avivu, ima mrtvih

Podsjećamo, Izrael je sprovodio prekogranične napade unutar Libana od početka rata prošlog oktobra, rekao je portparol Izraelskih odbrambenih snaga, kontraadmiral Daniel Hagari, u utorak, 1. oktobra nakon što je IDF pokrenuo ono što su nazvali "ograničenom i lokalizovanom" kopnenom operacijom u Libanu.

"Tokom proteklih dana, IDF je započeo operaciju u području blizu granice. Ovo je dodatna akcija onome što već radimo u Libanu," rekao je Hagari na brifingu.

Istakao je da izraelske trupe sprovode napade već mjesecima u pokušaju da razgrade ono što IDF opisuje kao "terorističke sposobnosti i infrastrukturu Hezbollaha koje predstavljaju prijetnju izraelskim civilnim zajednicama na sjeveru Izraela."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Povezano

/ Najnovije