Kopnena invazija na Liban: Izrael objavio šta mu je cilj

12
Radiosarajevo.ba
Kopnena invazija na Liban: Izrael objavio šta mu je cilj
Foto: EPA - EFE / Izrael počeo invaziju na Liban

Izraelski napad u Libanu rano u utorak bio je usmjeren na Mounira Maqdaha, zapovjednika libanskog ogranka vojnog krila palestinskog pokreta Fatah, brigade mučenika Al-Aqse, saznao je Reuters od dvojice palestinskih sigurnosnih dužnosnika.

Udar je rano u utorak pogodio zgradu u palestinskom kampu Ain al-Hilweh u blizini grada Sidona na jugu Libana. To je bio prvi napad na prenapučeni izbjeglički kamp, ​​najveći od nekoliko palestinskih kampova u Libanu, otkako su prije gotovo godinu dana izbila prekogranična neprijateljstva, navodi Reuters, prenosi Hina.

Sudbina vojnog zapovjednika je trenutno nepoznata.

Šemsudin Mehmedović: "Schmidt ide u Strazbur da izvede miniranje bh. puta u EU"

Šemsudin Mehmedović: "Schmidt ide u Strazbur da izvede miniranje bh. puta u EU"

Izraelska vojska potvrdila je u utorak da je započela ograničene, lokalizirane i ciljane napade na ciljeve Hezbollaha u graničnom području južnog Libana.

Izraelska vojska je kazala da izraelske zračne snage i topništvo podržavaju kopnene snage preciznim udarima na vojne ciljeve. Kazala je i da se mete nalaze u selima blizu granice i predstavljaju neposrednu prijetnju izraelskim zajednicama u sjevernom Izraelu.

Biden o izraelskoj invaziji Libana: "Zabrinut sam više nego što mislite"

Biden o izraelskoj invaziji Libana: "Zabrinut sam više nego što mislite"

Nešto iza ponoći u utorak, objavio je Reuters, ogromne uzastopne eksplozije čule su se diljem libanske prijestolnice Bejruta.

Ranije je objavljeno da su najmanje dva izraelska projektila pogodila južna predgrađa Bejruta.

Izraelska vojska je sat vremena ranije upozorila da će pogoditi određene zgrade u gusto naseljenim južnim predgrađima, usvrdivši da ih naoružana grupa Hezbollah koristi kao objekte i poručila stanovnicima da odu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije