Od nedjelje u izolaciji: Stigao rezultat testa Angele Merkel na virus COVID-19

Anadolija
Od nedjelje u izolaciji: Stigao rezultat testa Angele Merkel na virus COVID-19

Njemačka kancelarka Angela Merkel od jučer boravi u kućnom karantinu, a test je danas pokazao da nije zaražena korona virusom.

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert kazao je za agenciju DPA da  je kancelarka Merkel podvrgnuta testu na korona virus i da je test bio negativan.

"Kancelarka Merkel se dobro osjeća, bit će podvrgnuta dodatnim testovima i tokom karantina radi od kuće“, kazao je Seibert.

On je jučer saopćio da je kancelarka Merkel u samoizolaciji zbog toga što je bila u kontaktu s ljekarom koji je bio pozitivan na testu na virus CIVID-19.

Pojasnio je da je ljekar u petak vakcinisao kancelarku i da je ona u kućnom karantinu od momenta saznanja da je ljekar zaražen.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu. Potencijalno smrtonosni virus se brzo proširio na većinu zemalja, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19.

Epidemijom su najteže pogođene Italija sa 5.476 smrtnih slučajeva, zatim Kina sa 3.270 umrlih, Španija sa 2.206 umrlih i Iran u kojem je od posljedica zaraze preminulo 1.812 ljudi.

U Njemačkoj je koronavirusom zaraženo 27.546 osoba. Od posljedica zaraze preminulo je 115 osoba, a izliječeno je 422 oboljelih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije