COVID-19: Zaražen i Placido Domingo, u samoizolaciju mora i Angela Merkel

Radiosarajevo.ba
COVID-19: Zaražen i Placido Domingo, u samoizolaciju mora i Angela Merkel
Foto: EPA-EFE / Placido Domingo i Angela Merkel

Zaraženih: 340.717
Umrlih: 14.582
Oporavljenih: 97.571
Broj slučajeva u BiH: 125
Umrli u BiH: 1
Oporavljeni u BiH: 2

Slavni španski operni pjevač Placido Domingo (79) objavio je danas da je zaražen infekcijom COVID-19.

"Moja obitelj i ja smo izolirani, te ćemo tako ostati koliko god vremena medicinski bude potrebno. Svi smo trenutno dobro no ja kašljem i imam temperaturu zbog čega sam se odlučio testirati, a rezultat je bio pozitivan. Molim vas sve da budete ekstremno oprezni i da slijedite preporuke zdravstvene službe“, napisao je putem Facebooka.

U Španiji je ukupno 28,603 osoba zaraženo novim sojem koronavirusa (SARS-CoV-2), a samo je danas registrirano 3,107 novooboljelih. Preminulo je ukupno 1,756 osoba, od čega njih 375 danas.

Oporavilo se 2,125 judi, dok je njih 1,785 u kritičnom stanju.

A, u Njemačkoj, kancelarka Angela Merkel mora u karantenu nakon što se doznalo da doktor koji ju je cijepio ima koronavirus.

Njen glasnogovornik, javlja Index.hr, izjavio je da je Merkel o tome informirana nedugo nakon što je u nedjelju održala konferenciju za medije na kojoj je objavila nove stroge mjere u Njemačkoj u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom.

Merkel je, potvrdio je njen glasnogovornik, primila cjepivo predostrožnosti protiv infekcije zbog upale pluća, a u narednim danima 65-godišnja kancelarka obavit će i ostale testove te svoj rad nastaviti na sigurnom, kod kuće.

U Njemačkoj je od infekcije COVID-19 oboljelo 24,806 ljudi, a danas su registrirana 2,442 nova slučaja. Preminule su 93 osobe - 9 njih danas; 266 se oporavilo, a dvoje je u kritičnom stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije