Objavljeni snimci borbe: Armeni razbili tenkovsku kolonu Azerbejdžana

1
Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci borbe: Armeni razbili tenkovsku kolonu Azerbejdžana
Print Screen / Sukobi

Glasnogovornica armenskog ministarstva odbrane Shushan Stepanyan objavila je snimke napada snaga Nagorno-Karabaha na azerbejdžanske oklopne jedinice.

Teške borbe su se vodile na liniji fronta u Karabahu, a Stepanyan je istakla da se nastavljaju artiljerijski napadi Azera na naseljena mjesta.

Armenske jedinice odbile su napade azerbejdžanskih oružanih snaga, često iz odbrane prelazeći u ofanzivu. Neprijatelju su nanijeti gubici i u ljudstvu i u tehnici. Konkretno, rano jutros na južnom dijelu fronta je uništena kolona oklopnih vozila oružanih snaga Azerbejdžana“,  napisala je Stepanyan na društvenim mrežama.

U Nagorno-Karabahu u nedjelju je došlo do eskalacije, a dvije strane međusobno se optužuju za pokretanje borbenih dejstava.

Azerbejdžan tvrdi da su snage armenske vojske otvorile vatru duž linije razdvajanja i da ima poginulih među civilima, dok u Armeniji kažu da je Karabah bio izložen zračnim i raketnim napadima i da su njihove snage srušile dva protivnička helikoptera i tri bespilotne letjelice.

U Armeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opća mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski sat.

Vojska Nagorno-Karabaha saopćila je da su za dva dana koliko se vode borbe na toj teritoriji poginula 84 vojnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije