Objavljene prve fotografije iz Bagdada, pale dvije rakete u blizini Ambasade SAD

Radiosarajevo.ba
Objavljene prve fotografije iz Bagdada, pale dvije rakete u blizini Ambasade SAD
Twitter / Ragip Soylu / Objavljene prve fotografije iz Bagdada

Najnovije informacije iz Bagdada glase - eksplozija je potresla Zelenu zonu u kojoj se nalazi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je objavljeno na Twitteru, raketa Katyusha pala je unutar Zelene zone. Trenutno nema informacija o žrtavama, a prema prvim informacijama raketa je pala nedaleko od Ambasade SAD u Bagdadu.

Eksplozija u Bagdadu, raketom pogođena zona oko Ambasade SAD

Mediji javljaju o eksploziji koja je zatresla opasanu Zelenu zonu u Bagdadu u kojoj se nalazi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država. Policija je potvrdila da je raketa kratkog dometa "kaćuša" ispaljena unutar zone. Za sada nema informacija o žrtvama. Prema nekim izvorima, raketa je pala u blizini američke Ambasade.

Kako javlja Reuters, dvije rakete Katyusha pogodile su i zračnu bazu Balad u kojoj su američki vojnici. Ta je baza udaljena oko 80 kilometara od Bagdada.

Pojavile su se i prve fotografije na kojima se vide uništeni automobili i ograda. Objavio ih je turski korespodent za Srednji Istok. 

Ove su se eksplozije dogodile samo dan nakon što je Washington naredio atentat na generala Kasama Sulejmanija, jednog od iranskih najviših komandanata kojeg se smatralo drugom najmoćnijom osobom u Iranu.

Njegovo je ubistvo izazvalo eskalaciju sukoba između Irana i SAD-a na Bliskom istoku te njihovih saveznika.

U subotu su se u Bagdadu okupile hiljade ljudi uoči sahrane u znak žalosti za ubijenim iranskim vojnim zapovjednikom te iračkim vođom milicije Abu Mahdijem al Muhandisom i ostalima koji su poginuli u američkom zračnom napadu u Iraku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije