Objavljene fotografije bh. državljana nakon evakuacije iz Gaze: Čeka se odluka Vijeća ministara

4
Radiosarajevo.ba
Objavljene fotografije bh. državljana nakon evakuacije iz Gaze: Čeka se odluka Vijeća ministara
FOTO: Facebook / Državljani BiH u Egiptu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu Sabit Subašić objavio je fotografije bh. državljana o članova njihovih porodica koji su izašli iz Pojasa Gaze i trenutno se nalaze u Egiptu.

Vijeće ministara BiH danas u 13 sati trebalo bi razmatrati prijedlog Odluke o dopuštanju ulaska u BiH državljanima Palestine koji su u bližem srodstvu sa državljanima BiH.  

Iz Gaze je do sada evakuisano 36 državljana Bosne i Hercegovine i njihovih srodnika, a još šest će biti tokom subote evakuisano. Ostalo je još deset ljudi čija je evakuacija sporna.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Država Katar osigurala je avion za prijevoz bosanskohercegovačkih državljana u Bosnu i Hercegovinu.

U ove aktivnosti bio je uključen i ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Meshaal Ali Mohammad Abdullah Al-Attiyah kojem je zbog toga 15. novembra riječi zahvalnosti uputila i Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Kao izraz dubokog poštovanja prema građanima i državi Bosni i Hercegovini, ali i 30. godišnjici bilateralnih odnosa Katara i Bosne i Hercegovine, ambasador Al-Attiyah će učestvovati u dočeku bosanskohercegovačkih građana na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Državljani BiH u Egiptu
FOTO: Facebook: Državljani BiH u Egiptu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije