Objavljena fotografija koja bi mogla da zapečati Johnsonovu sudbinu

2
Radiosarajevo.ba
Objavljena fotografija koja bi mogla da zapečati Johnsonovu sudbinu
EPA / Boris Johnson

Premijer Velike Britanije Boris Johnson ponovo je u centru skandala, jer je u javnost izašla fotografija na kojoj on pozira sa čašom šampanjca na tradicionalnom božićnom kvizu u decembru 2020. godine, u trenutku kada su u Britaniji na snazi bile stroge mjere protiv koronavirusa koje su podrazumijevale zabranu okupljanja.

Nova fotografija nedvosmisleno pokazuje da se Johnson zabavljao na božićnom kvizu u decembru 2020. godine, sa otvorenom flašom šampanjca i osobljem koje nosi kape Deda Mraza.

Prethodno je rečeno da će se tradicionalni kviz održati virtuelno.

Posavski gonič iz BiH proglašen najljepšim na svijetu, za sve je zaslužan dječak Luka

Posavski gonič iz BiH proglašen najljepšim na svijetu, za sve je zaslužan dječak Luka

Johnson je prošle sedmice izgubio četiri saradnika koji su dali ostavke, u jeku skandala o zabavama u Downing Streetu za vrijeme karantina, što dodatno oslabljuje njegovu poziciju.

U Velikoj Britaniji izlaze na vidjelo izvještaji o proslavama na kojima su učestvovali Johnson i njegovi saradnici tokom strogog "lockdowna" koji je vrijedio za ostatak stanovništva.

Premijer im je zahvalio za njihov "važan doprinos vladi", posebno glede rada na pandemiji i ekonomskog oporavka, rekao je glasnogovornik u saopćenju.

"Oni će ostati na svojim mjestima dok se ne imenuju njihovi nasljednici", dodao je Johnson.

Inače, u trenutku kada je fotografija snimljena, London je bio pod strogim ograničenjima uvedenih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Vlada je tada izričito apelovala na građane da se ne smiju sastajati ili družiti na božićnim zabavama, prenosi Guardian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije