Četiri saradnika Borisa Johnsona podnijela ostavke

1
Hina
Četiri saradnika Borisa Johnsona podnijela ostavke
Foto: ft.com / Boris Johnson

Šef kabineta britanskog premijera Borisa Johnsona Dan Rosenfield podnio je ostavku, što je učinio i njegov glavni lični sekretar Martin Reynolds, rečeno je iz ureda premijera u četvrtak, nekoliko sati nakon što je objavljen odlazak još dvoje premijerovih saradnika.

“Dan Rosenfield je danas ponudio svoju ostavku premijeru, koja je bila prihvaćena. Martin Reynolds je također obavijestio premijera o svojoj namjeri da odstupi s mjesta glavnog ličnog sekretara i premijer se složio s time“, rekao je premijerov glasnogovornik.

Glasnogovornik je ranije objavio da je premijerov savjetnik za komunikacije Jack Doyle napustio vladu.

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Premijer im je zahvalio za njihov “važan doprinos vladi”, posebno glede rada na pandemiji i ekonomskog oporavka, rekao je glasnogovornik u saopćenju.

Oni će ostati na svojim mjestima dok se ne imenuju njihovi nasljednici”, dodao je.

Johnson je ukupno u četvrtak izgubio četiri saradnika, u jeku skandala o zabavama u Downing Streetu za vrijeme karantina, što dodatno oslabljuje njegovu poziciju.

Tokom dana objavljeno je i da odlazi Munira Mirza, politička zvaničnica u Downing Streetu.

U Velikoj Britaniji izlaze na vidjelo izvještaji o proslavama na kojima su učestvovali Johnson i njegovi saradnici tokom strogog “lockdowna” koji je vrijedio za ostatak stanovništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije