Objavljen video: Pogledajte trenutak spašavanja djevojke koju je zarobljenu držao serijski otmičar

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen video: Pogledajte trenutak spašavanja djevojke koju je zarobljenu držao serijski otmičar
Foto: PrtScr / Mozingo je danima zlostavljao Chloe u garaži

Objavljen je policijski snimak trenutka u kojem je spašena Chloe Jones, 23-godišnja žrtva kidnapovanja u SAD-u.

Prošlog mjeseca policija je pronašla 23-godišnju Chloe Jones u garaži u Kenmoreu u Akronu u Ohiu. U izvještaju o slučaju koji je podnijela policijska uprava Akrona navodi se da je 33-godišnji William Mozingo bio s njom u garaži i da joj je 'nanio ozbiljne fizičke povrede'.

Snimci s policijske tjelesne kamere (body cam) otkrili su šta se dogodilo kada je Jones prvi put locirana, a Mozingo uhapšen. Potresni snimak prikazuje Jones sa dva crna oka i natečenim licem, kako pita policiju imaju li vode i može li ići u bolnicu.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Također pokazuje kako policija ispituje Mozinga pitajući zašto je Jones u takvom stanju - Mozingo govori vlastima: "Takva je došla." Dok ga odvode, Mozingo govori: "Volim te, Chloe."

Vjeruje se da je Jones bila zarobljena u garaži četiri dana prije nego što su vlasti upozorene da se u šupi nalaze muškarac i 'djevojka'.

Mozinga je uhapšen i optužen za kršenje uslovne slobode, za bijeg, zločinački napad, nezakonito ograničavanje slobode i otmicu - optužba za koju je osuđen tri puta u posljednjoj deceniji - kao na primjer kada je kidnapovao drugu ženu po imenu, Mackenzie Mastin.

U intervjuu za News Nation nakon što je saznala za otmicu Chloe Jones, Mastin se prisjeća kako su izgledala njena tri dana koliko ju je Mozingo držao zatočenu, 2017. godine.

Mastin je rekao: "Tokom ta tri dana zatvorio nas je u sobu i prijetio sa nožem. Stalno je govorio da nećemo moći da se vratimo roditeljima. Stalno sam ga molila da me pusti kući, mojoj mami i tati. Stalno bi mi zabijao nož u grlo govoreći da će nas ubiti i da ja nikada neću moći da se vratim kući i da ne zaslužujem da se vratim kući svojoj porodici."

Mastin kaže da ju je "kontinuirano tukao": "Bacao je i razbijao pivske flaše o zid pored moje glave. To je bilo najstrašnije iskustvo u mom životu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije