Objavljen posljednji video Alekseja Navaljnog

3
Radiosarajevo.ba
Objavljen posljednji video Alekseja Navaljnog
Foto: X / Aleksej Navaljni

Na društvenoj mreži X objavljen je video Alekseja Navaljnog sa jučerašnjeg sastanka gdje je razgovarao sa predstavnicima suda. 

Ruski opozicioni lider, Aleksej Navaljni, koji je preminuo u petak, 16. februara, u zatvoru, ostavio je snažnu poruku predviđajući propast predsjednika Vladimira Putina i postsovjetske elite.

Navaljni, bivši advokat koji se proslavio kritikom Putinove elite i korupcije, bio je zatvoren sjeverno od Arktičkog kruga.

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Upozoravao je da Putinova država nije održiva i da će jednog dana doći do njenog sloma. Navaljni je bio osuđen na zatvor do svoje 74. godine, a njegov politički pokret bio je zabranjen, dok su mnoge njegove pristalice pobjegle iz zemlje.

Unatoč otporu ruskih vlasti koje su odbacile njegove kritike kao "besmislice" i tvrdile da je povezan s CIA-om, Navaljni je ostao predan borbi protiv korupcije i autoritarnog režima u Rusiji.

Na video snimku se vidi kako Navaljni stoji, smije se i šali na račun sudije, njegovih primanja i sumnjivih transakcija koje su se predstavljale kao dokaz krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije