Ovo je supruga Alekseja Navaljnog: 24 godine braka i njihov nevjerovatan početak

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je supruga Alekseja Navaljnog: 24 godine braka i njihov nevjerovatan početak
Foto: EPA / Aleksej i Yulia Navalnaya

U središtu političke oluje stajala je hrabra Julija Navaljnaja, supruga opozicionog lidera Alekseja Navaljnog. Njihova priča, isprepletena političkim borbama i ličnim izazovima, privukla je pažnju svjetske javnosti.

Julija i Aleksej su se upoznali 1999. godine tokom odmora u Turskoj, zaljubili se na prvi pogled i vjenčali godinu dana kasnije. Njihova ljubavna priča imala je svoje uzlete i padove, ali su zajedno prošli kroz sve izazove koje im je život postavio.

Nakon što je Alekseju pozlilo u Sibiru 2020. godine, Julija je bila uz njega, borila se za njegovo pravo na najbolji medicinski tretman i javno se obratila ruskim vlastima. Njih dvoje su zajedno prolazili kroz teške trenutke, od političkih progona do pokušaja atentata.

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Julija je bila stub podrške Alekseju tokom njegovog liječenja u Njemačkoj nakon trovanja nervnim agensom novičok. Njena hrabrost i posvećenost bili su očiti kako na političkim skupovima, tako i u privatnom životu.

Uz sve izazove, Julija je ostala snažna i angažirana, podržavajući supruga u političkim borbama. Njihova porodica, koju čine i kćerka Darija i sin Zahar, bila je zajedno na mnogim važnim trenucima, uključujući i Oskarovu ceremoniju na kojoj je film o Alekseju Navaljnom osvojio nagradu.

Aleksej i Yulia Navalnaya
Foto: EPA: Aleksej i Yulia Navalnaya

Njihova priča o hrabrosti, ljubavi i odanosti postala je inspiracija za mnoge koji prate politička dešavanja u Rusiji. Julija Navaljnaja ostaje ne samo supruga, već i snažna žena koja hrabro stoji uz svog supruga u njegovoj borbi za pravdu i slobodu, piše Žena blic

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije