Obama: Trump je od predsjedavanja SAD-om napravio reality show

Radiosarajevo.ba
Obama: Trump je od predsjedavanja SAD-om napravio reality show
Foto: EPA / Barack Obama

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama optužio je aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa da od predsjedavanja državom pravi "još jedan reality show".

"Trump nije pokazao pokretaču inicijativu. Nema interesa za pronalaženje zajedničkog stajališta, nema interesa za korištenje moći svoje kancelarije da pomogne bilo kome osim sebi i svojim prijateljima. Također, koristi predsjedničku funkciju samo kako bi dobio pažnju za kojom toliko žudi", istakao je Obama.

Ovaj demokrata je rekao da njegov republikanski nasljednik nije dorastao za obavljanje ovog posla niti mu, prema njegovim riječima, može dorasti, piše BBC.

Međutim, iz Bijele kuće ubrzo su stigle reakcije. Trump je uzvratio tvrdnjom da je izabran samo zbog horora koji je Obama ostavio Amerikancima.

U međuvremenu je potvrđeno da je Kamala Harris prihvatila kandidaturu za potpredsjednika SAD-a čime je postala prva Afroamerikanka koja će se uključiti borbu da zauzme mjesto drugog čovjeka države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije