Novi udar na Putina: Uvedene sankcije za pet ruskih banaka i tri bogataša

0
Radiosarajevo.ba
Novi udar na Putina: Uvedene sankcije za pet ruskih banaka i tri bogataša
Print Screen / Boris Johnson

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je na konferenciji za medije da je Velika Britanija uvela sankcije za pet ruskih banaka i tri bogataša.

Johnson kaže da se pet ruskih banaka i tri osobe koje se kotiraju kao one sa visokom neto imovinom nalaze pod sankcijama.

Sva imovina koju drže u UK bit će zamrznuta, a pojedincima će biti zabranjen dolazak u Britaniju.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

"Ovo je prva tranša", kaže Johnson.

Rekao je da će one biti proširene ako situacija bude eskalirala. Johnson je rekao da je Rusija prekršila suverenitet Ukrajine i "pokidala" međunarodno pravo.

"Ne možemo reći što će se dogoditi u danima koji su pred nama, ali trebamo se pripremiti za dugotrajnu krizu jer će se Velika Britanija suočiti s ovim izazovom rame uz rame s našim saveznicima", istakao je britanski premijer.

Kaže da će za to biti potrebna istrajnost, jedinstvo i odlučnost cijelog zapadnog saveza.

"Naše misli treba da se okrenu našim galantnim ukrajinskim prijateljima koji nikome ne prijete, koji ne traže ništa osim da žive u miru i slobodi", ističe Johnson.

Njegov portparol je kasnije naveo da ruska akcija predstavlja "ponovnu invaziju na zemlju" - čije je delove Rusija ilegalno anektirala 2014. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije