Biden potpisao dekret o sankcijama zbog ruskog priznavanja Donjecka i Luganska

0
Fena
Biden potpisao dekret o sankcijama zbog ruskog priznavanja Donjecka i Luganska
Foto: Fena / Agencije / Joe Biden, predsjednik SAD

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je dekret o sankcijama zbog ruskog priznavanja suvereniteta Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR).

Dokument, između ostalog, zabranjuje Amerikancima da finansiraju i ulažu u DPR i LPR, kao i da trguju s te dvije teritorije.

Bidenov izvršni ukaz zabranjuje “nova ulaganja u takozvane ukrajinske regije DNR i LNR kako to odredi ministarstvo trezora u konsultaciji s državnim sekretarom ”.

Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu

Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu

Osim toga, zabrana je uvedena na “uvoz u Sjedinjene Države, direktno ili indirektno, roba, usluga ili tehnologije iz tih regija”, kao u izvoz, prodaju ili nabavku, direktno ili indirektno, iz Sjedinjenih Država ili od Sjedinjenih Država s navedenim regijama”.

Izvršni ukaz također daje američkoj administraciji ovlasti da uvede sankcije osobama koje djeluju u DPR i LPR, prenosi ruska novinska agencija Itar-TASS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije