Novi napadi: Izrael izvršio vazdušne udare na Pojas Gaze

0
Radiosarajevo.ba
Novi napadi: Izrael izvršio vazdušne udare na Pojas Gaze
Foto: Twitter / Izrael izvršio vazdušne udare na Pojas Gaze

Izrael je izvršio vazdušne napade na pozicije radikalnih grupa u Pojasu Gaze, objavio je radio Savt al-Aksa.

Prema izvorima radio stanice, pucano je po pozicijama grupa koje su povezane sa jedinicama palestinskog otpora u blizini gradova Kan Јunis i Gaza, a još nema informacija o žrtvama ili šteti.

Palestinske grupe su uzvratile vatru ka izraelskim avionima, dodao je Savt al-Aksa.

Ranije u nedjelju došlo je do incidenta, kada su zapaljivi baloni, podignuti iz Pojasa Gaze, izazvali najmanje tri požara u južnom Izraelu, javili su izraelski mediji.



Fotografije i video snimci koji su postavljeni na društvenim mrežama prikazuju Hamasove aktiviste kako puštaju balone, a na jednom je pisalo "Vrijeme ističe", prenio je AP.

Podsjetimo, Izraelski avioni su napali Gazu 3. jula i 18. juna, kada su ciljali Hamasove trening kampove.

Prekid vatre između Izraela i palestinskog Hamasa stupio je na snagu 21. maja, nakon 11 dana oružanog sukoba. Mediji dodaju da je tokom tih 11 dana u Gazi ubijeno 257 ljudi, a ranjeno oko 2.000, dok je u Izraelu ubijeno 13 ljudi.

Kako mediji prenose, tokom tih 11 dana u Gazi ubijeno 257 ljudi, a ranjeno oko 2.000, dok je u Izraelu ubijeno 13 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije