Neobičan prizor / Novi način vođenja nastave u Španiji: Učenici se školuju na plaži

16. 04. 2021. u 12:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 212

Nakon godinu dana učenja na daljinu i socijalno distanciranih učionica, jedna škola u španskoj regiji Murcia radi upravo to, pokušavajući kombinovati čist zrak i novi način vođenja nastave.

Ispred škole Felix Rodriguez de la Fuente, djeca u maskama sjede pred pametnom tablom na redovima zelenih stolova uredno raspoređenih na pješčanoj obali Playa de los Nietos, prenosi Reuters.

"Sigurno je da se djeca izvrsno zabavljaju. Ono što ovdje nauče, ne zaboravljaju", rekao je učitelj engleskog jezika Juan Francisco Martinez.

Lekcije su dio šireg projekta poznatog kao Svježi zrak čiji je cilj stvoriti bolji kvalitet zraka za djecu tokom pandemije COVID-19, uključujući i učenje na otvorenom.

Učitelji počinju s pripremom plaže u 8 sati. Osam odjeljenja sudjeluje u 20-minutnim lekcijama, a grupe se rotiraju kroz različita područja.

Školovanje u Španiji - undefined

Printscreen:Reuters.com: Školovanje u Španiji

Učenica Luz (10) rekla je: "Ovo je super jer sam sa prijateljima, na plaži sam, volim plažu, ljeti svakodnevno dolazim ovamo da se kupam i zaista volim pijesak. "


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA