Novi detalji sa suđenja Brianu Walsheu: Čeka se ključni dokaz

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji sa suđenja Brianu Walsheu: Čeka se ključni dokaz
Foto: Printscreen / Brian Walshe

Brian Walshe, optužen da je u novogodišnjoj noći ubio svoju suprugu, inače Beograđanku, Anu Walshe nije se pojavio na suđenju koje je bilo zakazano za danas.

Međutim, u sudnici je i u njegovom odsustvu bilo riječi o DNK dokazima koji su se analizirali u nezavisnim laboratorijama.

Tužilac je na današnjem ročištu rekao da su advokati obje strane nedavno održali konferencijski poziv sa laboratorijom 'Bode' u koju je poslato desetak uzoraka. Kvalitet jednog broja tih uzoraka navodi se kao 'ograničen', a testiranje je zaustavljeno. Laboratoriju će u narednom periodu posjetiti eksperti koji će se pozabaviti ovim slučajem.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Naredno ročište je zakazano za 23. januar 2024. godine.

Inače, i prethodno ročište odloženo je jer su tužioci čekali rezultate DNK analize iz nezavisne laboratorije izvan Masačusetsa. Za sada nije poznato šta se DNK analizom testira. Bez obzira na to, ti dokazi bi mogli biti ključni u suđenju za ubistvo koje je izazvalo međunarodnu pažnju.

Ukoliko bude osuđen, Walsheu prijeti kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti puštanja na uslovnu slobodu, piše Euronews.rs.

Podsjećamo, Walshe je optužen za ubistvo svoje tridesetdevotogodišnje supruge, koja je nestala iz porodičnog doma u Masačusetsu 1. januara, gdje je živjela sa suprugom i troje djece. Policija je tragala za njom više od sedmicu dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine.

Istražoci su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Walshe, prema izvorima CNN-a, u historiji internet pretrage na uređajima Briana Walshea pronađeni su upiti "kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati tijelo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije