Mutna fotografija i djelić kosti na testeri: Šta je početak suđenja otkrio o ubistvu Ane Walshe?

0
Radiosarajevo.ba
Mutna fotografija i djelić kosti na testeri: Šta je početak suđenja otkrio o ubistvu Ane Walshe?
Radiosarajevo.ba / Ana i Brian Walshe: Od idile do jezivog kraja

Početak suđenja Brianu Walsheu, optuženom za ubistvo supruge Ane, rođene Beograđanke, majke troje djece, otkrio je mnoge mračne porodične tajne i zakulisne "igre", ali i mogući motiv za surovi zločin koji se Brianu Walsheu stavlja na teret.

Američki mediji pomno su pratili početak suđenja Brianu Walsheu koji je optužen za ubistvo supruge Ane, koja je, po navodima optužnice, surovo ubijena u novogodišnjoj noći u podrumu porodične kuće u mondenskom mjestu Cohasset, kraj Bostona u SAD.

Medijska pažnja nije bila uzaludna, jer su u javnost isplivale pojedinosti za koje se do sada nije znalo, ili se samo nagađalo.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Dio kosti na testeri

Tužilaštvu su, prije početka suđenja, nedostajale dvije važne stvari: prvo je tijelo žrtve, a drugo je motiv. Ipak, iako tijelo Ane Walshe nije pronađeno, prikupljeni su jezivi dokazi koji govore šta i kako se desilo u podrumu porodične kuće u Cohassetu.

Istražitelji su pronašli tragove krvi, ali i oštećen i krvav nož u podrumu, a na deponiji neke Anine predmete, kao i dokumentaciju i testeru, za koju vjeruju da je korištena u komadanju tijela nesrećne Beograđanke.

Već ranije je saopšteno da su pronađeni tragovi krvi i tkiva, ali je na početku suđenja precizirano da je na testeri za metal, koju je Brian Walshe kupio 1. januara, pronađen djelić kosti koji je poslat na analizu, kao i uzorci krvavih mrlja koje su pronađene u kući, ali i u džipu koji je koristio Brian Walshe.

Takođe su prvi put prikazani i snimci kamera za video-nadzor koje su "uhvatile" Briana kako baca kese za smeće u kontejner, ali i kako u obližnjem depou kupuje sredstva za čišćenje i drugi materijal, kao što su zaštitne naočare i odjela, kao i već pomenutu testeru, u vrijednosti od 450 dolara. Ambalaža od sredstava za čišćenje i zaštitna odijela su takođe pronađeni.

Ono što je za tužilaštvo bitno je što se, čini se, došlo i do mogućeg motiva za "novogodišnje ubistvo". Naime, ispostavilo se da su Brian Walshe i njegova majka Diana Walshe, počeli da sumnjaju da Ana vara Briana. Policija je došla do saznanja da je Brian pratio "sumnjivog muškarca" sa Instagram naloga svoje supruge Ane. I to nije bilo sve. Njegova majka Diana unajmila je privatnog detektiva koji je uhodio Anu i trebalo da pribavi dokaze o njenom navodnom nevjerstvu. Za tužilaštvo to bi mogao biti jasan motiv koji je doveo do brutalnog zločina.

Nove fotografije u slučaju okrutnog ubistva Ane Walshe: Muž je raskomadao zbog ljubavnika?!

Nove fotografije u slučaju okrutnog ubistva Ane Walshe: Muž je raskomadao zbog ljubavnika?!

Iskaz dadilje

Iako je Brian Walshe zločin počino u tajnosti, bez svjedoka, barem je tako mislio, na otvaranju suđenja ipak su iščitani dijelovi iskaza jednog svedoka, koji može biti od velike važnosti. Naime, tužilaštvo je u uvodnoj riječi iznelo i dijelove iskaza dadilje koja je kritičnih dana čuvala troje djece Ane i Briana Walshea u njihovoj kući. U izjavi policiji, dadilja je rekla da je Brian zamijenio tepih na stepenicama koje vode u podrum, ali i da je stavio bravu na vrata podruma.

Da tužilaštvo raspolaže čvrstim dokazima, govori i odluka suda da Brian Walshe ostane u pritvoru, bez mogućnosti kaucije. Uz ubistvo, njega vlasti terete i za ometanje istrage i nezakonito odlaganje ljudskog tijela.

Anu je posljednji vidio porodični prijatelj koji je s njom i Brianom dočekao Novu godinu. Njen nestanak Brian je prijavio tek 4. januara, pošto ga je pozvao Anin poslodavac da pita zašto se nije pojavila na poslu u Washingtonu, gdje je radila u firmi koja se bavi izdavanjem i prodajom nekretnina.

Tek onda je Brian pozvao policiju, a pošto je lagao u svojoj izjavi u vezi nestanka supruge, ubrzo je uhapšen. Po njegovoj verziji, Ana se odvezla na aerodrom u Bostonu, 1. januara da se ukrca na let za Washington. Kasnije se ispostavilo da je niko nije odvezao od Cohasseta do Bostona, kao i da se nije pojavila na aerodromu, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije