Nove fotografije u slučaju okrutnog ubistva Ane Walshe: Muž je raskomadao zbog ljubavnika?!

0
Radiosarajevo.ba
Nove fotografije u slučaju okrutnog ubistva Ane Walshe: Muž je raskomadao zbog ljubavnika?!
Foto: Slobodna Dalmacija / Novi dokazi u slučaju jezivog ubistva

U slučaju ubistva Ane Walshe (39), rođene Beograđanke i majke troje djece, koju je izmasakrirao njezin suprug Brian Walshe u Bostonu, objavljene su nove fotografije koje prikazuju Briana kako kupuje pile i veliku količinu sredstava za čišćenje nakon što je ona nestala.

Tužiteljstvo je također objavilo detalje s nadzorne kamere snimljene dan nakon što je Ana posljednji put viđena, a na kojima Brian stavlja dva kompleta teških vreća za smeće u nasumične kontejnere.

Sadržaj tih vreća - koje su možda uključivale Anine ostatke - već je bio spaljen u trenutku kada je policija došla do njih.

Alen Pleh osuđen na osam godina zatvora

Alen Pleh osuđen na osam godina zatvora

Kao što je poznato vlasti još nisu pronašle njeno tijelo.

Na crno bijelim fotografijama nadzorne kamere dokumentirano je kako 47-godišnji trgovac umjetninama kupuje u trgovini Lowe‘s, i u kolica trpa kante, pile, krpe, vreće za smeće i sredstva za čišćenje, piše New York Post.

Fotografije su prilično čvrst dokaz protiv Briana Walshea.

Novi detalji ubistva Ane Walshe: Imala je životno osiguranje od 2,7 miliona dolara

Novi detalji ubistva Ane Walshe: Imala je životno osiguranje od 2,7 miliona dolara

Poznato je da su DNK Ane i Briana pronađeni na krvavim papučama i kombinezonu koji su otkriveni na skupljalištu smeća Peabody nekoliko dana nakon njezina nestanka. Dva zamrljana predmeta iskopana su zajedno s drugim sumnjivim predmetima, uključujući pilu za metal, sjekiru i tepih.

Tužitelji smatraju da je Brian ubio Anu, koja je bila uspješna agentica nekretninama, nakon što je otkrio njenu aferu.

Ana Walshe navodno je provela Dan zahvalnosti u Dublinu s tajanstvenim ljubavnikom, stoji u objavljenim sudskim dokumentima, piše Slobodna Dalmacija.

Njen neidentificirani partner rekao je policiji da su u vezi bili nekoliko mjeseci. Danima prije svoje smrti Ana mu je rekla da misli da će njezin suprug završiti u zatvoru, pretpostavlja se zbog tužbi za prevaru s umjetninama, i planirala je otići i preseliti se u Washington D.C., navodi se u sudskim dokumentima.

Uz to, tužitelji također tvrde da bi Briane Walshe imao koristi od isplate premije životnog osiguranja u vrijednosti od 2.7 miliona dolara u slučaju Anine smrti.

Tužiteljstvo smatra kako imaju puno dokaza koji povezuju Walshea sa zločinom koji se dogodio u novogodišnjoj noći. Od ovih snimki preko njenih odjevnih predmeta koje je navodno bacio i monstruoznih Google pretraga gdje je istraživao kako se riješiti tijela.

Koristio je sinov iPad kako bi tražio odgovore na pitanja na Googleu u danima prije i nakon njezina navodnog nestanka. Nekoliko dana prije Nove godine, Brian je pretraživao: "Koja je najbolja savezna država za muškarce za razvod?"

Prvoga januara tražio je odgovor na pitanje koliko dugo vremena treba proći prije nego tijelo počne smrdjeti?. Guglao je i: "Kako zaustaviti tijelo od raspadanja?", "Kako balzamirati tijelo?", "Deset načina za riješiti se tijela ako baš morate" i "kako se riješiti dijelova tijela?".

Pretraživao je i što što radi formaldehid, koliko dugo DNA traje, može li se identifikacija provesti samo na dijelovima tijela, kako oprati krv s drvenih podova, što se dogodi ako dijelove tijela stavimo u amonijak?...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije